Prijsuitreiking 2012

Op donderdag 22 november 2012 vond in het feeërieke kader van het Huis La Bellone in Brussel de eerste THE BLUE HOUSE/Night plaats. De 150 genodigden werden er in een "Blue Atmosphère" gedompeld.

De laureaat en de drie genomineerden van THE BLUE HOUSE/ Prijs 2012 werden er voorgesteld en bekendgemaakt. De jury gaf de laureaatstitel met bijhorende cheque van 5000 euro aan het prachtige project L’Espoir in Molenbeek. De architect Damien Carnoy realiseerde samen met 14 gezinnen, die over bescheiden financiële middelen beschikken, een set van passiefwoningen in hout.

De drie andere genomineerde projecten waren: "The Black House", een klein passiefhuis in Leffinge van de jonge architect Rien Rossey; de heel mooie verbouwing van de Antwerpse "Comptoir Sucrier" tot collectieve woning door de broers Verdickt; en David Henquinets verrassende, minimalistische woning, aangepast aan de seizoenen en het leven in La Roche-en-Ardennes.

De juryleden (bOb Van Reeth, François Schuiten, Chantal Dassonville, Georges Verchaval, Klara De Smedt, Filip Descamps, Caroline Mierop) en de directeurs van de partnerondernemingen  (Derbigum, Saint-Gobain Glass, Velux en Wienerberger) schonken aan alle ontwerpers en bouwheren een blauw  lantaarnhuis, een creatie van de Belgisch-Catalaanse kunstenaar Manu vb Tintoré.

Gastvrouw was Francesca Vanthielen. Zij leidde ook het rondetafelgesprek rond "Duurzaam en betaalbaar wonen: utopie of realiteit?".
Aan dit gesprek namen Damien Carnoy en Rien Rossey deel, samen met afgevaardigden van de ministers die de Prijs ondersteunden.

De avond werd afgesloten met een duurzame cocktail!

Foto-album

Share/Save